«Όλοι μαζί Σκιάθος Καθαρή» από 24 Μαρτίου έως 1 Απριλίου

Για δέκατη τρίτη συνεχή χρονιά, διοργανώνεται το πρόγραμμα εθελοντισμού για το περιβάλλον, «‘Ολοι Μαζί Σκιάθος Καθαρή», με πρωτοβουλία του πολιτιστικού συλλόγου «Η Σκιάθος», τη συμμετοχή της Λιμενικής Αρχής, του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, των Σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των Συλλόγων, και την υποστήριξη του Δήμο Σκιάθου.

Στην καθιερωμένη συνάντηση, την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Σκιάθου, διά της Επιτροπής Περιβάλλοντος σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο ‘Η Σκιάθος’, την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018, με τη συμμετοχή των Αρχών, Φορέων και Συλλόγων, με σκοπό τον προγραμματισμό και συντονισμό των ενεργειών, αποφασίστηκε η δράση να πραγματοποιηθεί το διάστημα 24 Μαρτίου-1 Απριλίου 2018, με τη συμμετοχή των, Λιμενική Αρχή Σκιάθου, μαθητών και εκπαιδευτικών των σχολείων 1ο Νηπιαγωγείο, 2ο Νηπιαγωγείο, 1ο Δημοτικό, 2ο Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο, όπως και των Συλλόγων Γονέων 2ου Νηπιαγωγείου,  1ου Δημοτικού, 2ου Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, και των: Τοπικό Τμήμα Σκιάθου του Σώματος Ελλήνων Οδηγών, Βάση Ετοιμότητας Σκιάθου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Σύλλογος Επαγγελματιών Θαλασσίων Σπορ Σκιάθου, Ναυτικός Όμιλος Σκιάθου, Οικολογικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Σκιάθου, Φυσιολάτρες Οδοιπόροι Σκιάθου, Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου, Ένωση Μικρασιατών Σκιάθου, Σύλλογος Γυναικών Σκιάθου, Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Η Σκιάθος’.

Ο Δήμος Σκιάθου, διά του Αντιδημάρχου καθαριότητας κ. Κωστή Γιαννίτση, θα αναλάβει  τη διάθεση ειδών καθαρισμού, την απομάκρυνση των απορριμμάτων από τα σημεία που θα τα συγκεντρώνουν οι εθελοντές και τις μετακινήσεις των μαθητών.

Συμμετοχή στους καθαρισμούς έχουν δηλώσει και ομάδα εθελοντών του Skiathos Life και της Κοιν. Σ. Επ.  Joyce ‘n’ Fun, όπως και οι επαγγελματίες κ. Λάμπρος Χούμας, καπετάνιος του καϊκιού ‘Καλυψώ’ και ο κ. Ηλίας Αντωνίτσας.

Στα δώδεκα συνεχόμενα χρόνια που υλοποιείται η δράση, έχει αγκαλιαστεί ένθερμα  από τους πολίτες, το Δήμο, τους Συλλόγους, τη μαθητική κοινότητα και έχει  πλέον καθιερωθεί.

Κατά τη διάρκεια της περσινής δράσης συμμετείχαν 96 εθελοντές και 592 μαθητές και απομακρύνθηκαν περίπου 6 τόνοι απορριμμάτων, η μεγάλη συμμετοχή και το ενδιαφέρον των εθελοντών, δεν μπορεί παρά να είναι δείκτης ευαισθητοποιημένης κοινωνίας που ανταποκρίνεται σε οργανωμένες περιβαλλοντικές δράσεις, συμπράττοντας μ’ αυτό τον τρόπο σε μία κοινή προσπάθεια συγκέντρωσης και απομάκρυνσης δεκάδων τόνων απορριμμάτων, που από δεκαετίες αποτελούσαν μεγάλες εστίες ρύπανσης σε ακτές και δασικές περιοχές. Το μήνυμα της δράσης είναι πως μέσα από την καθημερινότητα μας μπορούμε να κάνουμε την προστασία του περιβάλλοντος δικής μας υπόθεση.

Το πρόγραμμα των καθαρισμών διαμορφώθηκε ως εξής:

Σάββατο 24 Μαρίου

ΛΕΧΟΥΝΙ (ρέμα και παραλία)_Φυσιολάτρες Οδοιπόροι Σκιάθου

Δευτέρα 26 Μαρτίου

ΚΡΥΦΗ ΑΜΜΟΣ & ΜΑΝΤΡΑΚΙ_Πολιτιστικός Σύλλογος ‘Η Σκιάθος’

Τρίτη 27 Μαρτίου

ΛΙΜΝΗ ΑΪ ΓΙΩΡΓΗ_1ο Δημοτικό Σχολείο/μαθητές και δάσκαλοι, Σύλλογος Γονέων 1ου Δημοτικού Σχολείου

ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΪ ΓΙΩΡΓΗ_2ο Νηπιαγωγείο/μαθητές και εκπαιδευτικοι, Σύλλογος Γονέων 2ου Νηπιαγωγείου

ΜΕΓΑΣ ΓΙΑΛΟΣ_Λύκειο Σκιάθου/μαθητές και καθηγητές, Σύλλογος Γονέων Λυκείου Σκιάθου, Πολιτιστικός Σύλλογος ‘Η Σκιάθος’

Τετάρτη 28 Μαρτίου

ΣΙΦΕΡΙ_2ο Δημοτικό Σχολείο/μαθητές και δάσκαλοι, Σύλλογος Γονέων 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου

Περιμετρικά του 2ου Δημοτικού Σχολείου_2ο Δημοτικό Σχολείο/μαθητές και δάσκαλοι, Σύλλογος Γονέων 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου

ΠΛΑΚΕΣ_Λύκειο Σκιάθου/μαθητές και καθηγητές, Σύλλογος Γονέων Λυκείου Σκιάθου

ΠΑΡΚΟ ΗΡΩΟΥ έως ΠΟΥΝΤΑ_Σύλλογος Γυναικών Σκιάθου

ΤΣΟΥΓΚΡΙΑΣ_Πολιτιστικός Σύλλογος ‘Η Σκιάθος’, Σύλλογος Επαγγελματιών Θαλασσίων Σπορ

Πέμπτη 29 Μαρτίου

ΕΛΙΑΣ & ΑΓΚΙΣΤΡΟΣ_Γυμνάσιο Σκιάθου/μαθητές και καθηγητές, Σύλλογος Γονέων Γυμνασίου Σκιάθου, Πολιτιστικός Σύλλογος ‘Η Σκιάθος’

Παρασκευή 30 Μαρτίου

ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝ (παραλία)_Πολιτιστικός Σύλλογος ‘Η Σκιάθος’, Σύλλογος Επαγγελματιών Θαλασσίων Σπορ

ΜΕΓΑΛΗ ΑΜΜΟΣ_1ο Νηπιαγωγείο /μαθητές και εκπαιδευτικοι,

Σάββατο 31 Μαρτίου

ΑΣΕΛΗΝΟΣ_Σώμα Ελλήνων Οδηγών/Τοπικό Τμήμα Σκιάθου, Ένωση Μικρασιατών Σκιάθου

ΑΡΚΟΣ_Ναυτικός Όμιλος Σκιάθου

ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ_Οικολογικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Σκιάθου,

Κυριακή 1 Απριλίου

ΛΥΓΑΡΙΕΣ_Ελληνική Ομάδα Διάσωσης/Βάση Ετοιμότητας Σκιάθου,  ομάδα εθελοντών του Skiathos life, Κοιν. Σ. Επ.  Joyce ‘n’ Fun

ΛΙΜΑΝΙ ΣΚΙΑΘΟΥ_υποβρύχιος καθαρισμός , Skiathos Diving Center

ΚΑΣΤΡΟ_Πολιτιστικός Σύλλογος ‘Η Σκιάθος’, Σύλλογος Επαγγελματιών Θαλασσίων Σπορ

http://volos.ert.gr/blog/2018/03/20/oloi-mazi-skiathos-kathari-apo-24-martioy-eos-1-aprilioy/

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *